Van juli tot oktober is er biologische mais van Hollandse bodem verkrijgbaar
Gegrilde maiskolven met salieboter en kaas
Ingredients
- 4 maïskolven
- 100 gram boter
- 10 gram salie
- 1 tl zoutflakes
- Koolzaadolie
- 100 gram parmezaanse kaas
Extra nodig:
- touwtje
Instructions
- Breng een ruime pan met water aan de kook.
- Vouw de bladeren van de maïskolven omhoog (niet verwijderen!).
- Bind de bladeren vast met een touwtje.
- Verwijder de draden van de maïskolf.
- Kook de maiskolven zo’n twintig minuten, maar voorkom dat de bladeren onder water komen te staan.
- Giet de maïskolven af en laat goed uitlekken.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grillpan.
- Hak de salieblaadjes fijn, roer ze samen met de zoutflakes door de zachte boter.
- Bestrijk de maïskolven met olie, grill de maiskolven tien minunten.
- Draai ze regelmatig, zodat ze mooi rondom bruin kleuren en niet zwart blakeren. Leg de maiskolven op een bord. Rasp de Parmezaanse kaas, strooi dat erover en leg er wat klontjes salieboter op, zodat die door de warmte een beetje smelten. Lekker!
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.