Als je radijzen verhit, worden ze minder scherp van smaak
In boter gebakken radijs met dragon en citroen
Ingredients
- 250 gram radijs
- 1 klontje boter
- 3 takjes dragon
- 1 citroen
Voor het kruidenzout:
- grove zoutvlokken
- 2 takjes dragon
- 2 takjes tijm
- peper
Instructions
- Maak de radijs schoon en verwijder voor een deel het loof.
- Het loof is ook eetbaar, dus laat er gerust een stukje aan.
- Dat staat supermooi.
- Snijd de radijs doormidden en in kwarten.
- Verwarm een koekenpan met een klontje boter en doe de radijs en dragon in de pan.
- Bak dit samen ongeveer 3 tot 4 minuten.
- Meng de zoutvlokken met de fijngehakte dragon en tijm en meng met de vingertoppen tot de dragon en tijm zich goed mengen met het zout.
- Gril ten slotte de gehalveerde citroen in een paar minuten goudbruin.
- Besprenkel de radijsjes met de citroen en de dragon, zout en peper.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich.Althans, als je het goed doet.
Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit.
Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie.
Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.
Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.