Haring, ansjovis, sardine, sprot, makreel, zalm en tonijn behoren tot de vette vissen.
Kokoscurry met zalm
Ingredients
- 1 paksoi
- 300 gram peultjes
- 4 lente-uitjes
- 500 gram verse zalm
- 320 gram zilvervliesrijst
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el groene curry
- 400 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 bosje koriander
Instructions
- Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
- Dop de peultjes.
- Snijd de grote peulen een keer door.
- De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
- De zalm gaat in blokjes.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
- Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
- Giet de kokosmelk erbij en roer door.
- Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
- Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
- Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.
- Aan tafel!
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |