Vegetarisch eten moeilijk? Niet als het aan ons ligt. Van 4 tot 10 maart is het de Week zonder Vlees. Een perfect moment om vegetarisch eten een kans te geven. Probeer bijvoorbeeld eens deze vegetarische bonenstoof met geroosterde boerenkool.
Vind je vegetarisch eten nog lastig? Samen met Maza hebben we een stappenplan opgesteld waarmee jij beetje bij beetje kunt minderen met vlees eten. Gelijk aan de slag? Deze heerlijke bonenstoof met de Homoes Spicy Chipotle van Maza zet je binnen 30 minuten op tafel.
Dit heb je nodig
Verzamel de volgende ingrediënten om 4 porties van de bonenstoof te kunnen maken:
Voor de bonenstoof
- 4 rode paprika’s
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 rode peper
- 400 g tomaten
- 400 g kidneybonen
- 100 g doperwtjes
- 3 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Olijfolie
Om te serveren
- 100 g boerenkool
- 1 tl olijfolie
- 1 el edelgistvlokken
- Snuf zout
- 1 bakje Maza Hoemoes Spicy Chipotle
Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Maak de boerenkool schoon en dep droog. Scheur in kleinere stukken wanneer het nog niet gesneden is. Meng de boerenkool met de olijfolie en edelgistvlokken. Voeg ook een snufje zout toe. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 6-12 minuten. Houd de boerenkool goed in de gaten, want het kan snel verbranden.
3. Snijd de paprika’s en tomaten in blokjes en snipper de knoflook en rode uien. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snipper ook deze. Verhit wat olie in een grote pan en bak de gesneden groente voor 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de komijn en paprikapoeder toe. Schep 1/4 uit de pan en pureer de rest tot een saus. Doe dan de gebakken groente weer terug in de pan.
4. Voeg ook de kidneybonen en doperwtjes toe. Laat 15 minuten stoven met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer de bonenstoof met de geroosterde boerenkool en een flinke eetlepel Hoemoes Spicy Chipotle.
Liever een mildere smaak?
Je kunt Hoemoes Spicy Chipotle in dit gerecht goed vervangen door de ‘naturel’ Hoemoes, Hoemoes Less Salt, Hoemoes Zongedroogde Tomaat en Hoemoes Paprika Oregano. Probeer ook eens Muhammara als smaakmaker in dit gerecht of soortgelijke gerechten – een heerlijke salade van gegrilde paprika met walnoten en granaatappel