Banaan-aardbeikwarktaart
Een lekkere traktatie voor de feestdagen of verjaardagen.
Ingredients
- 75 gram macadamianoten gezouten
- 75 gram walnoten ongezouten
- 3 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
- 50 gram roomboter
Voor de vulling:
- 500 ml volle kwark
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels mascarpone
- 5 vellen gelatine
- 1 bak aardbeien
- 1 springvorm diameter 18 cm
- 3 bananen rijpe
Instructions
- Maal de noten fijn in de blender. Roer de koekkruiden door het notenmengsel.
- Smelt de boter in een steelpan. Roer dit door het notenmengsel en giet in een springvorm.
- Druk het met een lepel goed aan.
- Zet 30 minuten in de koelkast.
- Pureer de banaan met een staafmixer.
- Doe de bananenpuree in een pannetje en verwarm dit 2 minuten op laag vuur.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water, knijp uit en roer door de bananenpuree.
- Laat het mengsel iets afkoelen.
- Mix vervolgens de kwark, slagroom en mascarpone door de puree tot een romige consistentie.
- Stort dit vervolgens op de notenbodem.
- Decoreer de bovenkant met de aardbeien
- Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast
Notes
Dit recept komt uit het boek ‘Gezond Slank met de Foodsisters’. Ontdek dat koolhydraatarm en minder suiker eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, en zelfs heel goed smaakt.
Gezond slank met de FoodsistersAuteurs: Janneke en Amande KoemanISBN: 9789046822654 Koop dit boek via Bol.com » |
Tried this recipe?Let us know how it was!