Met scherpe messen, een handige knoflookpers of die perfecte staafmixer kun je lekker snel werken. Ook dat geeft tijdwinst!
De (bijna) 100% groentepizza
Ingredients
Bodem
- 1 el olijfolie
- 1 bloemkool
- 50 gram mozzarella
- 1 ei
- 2 tl Italiaanse kruiden zoals oregano, rozemarijn en tijm
- 1 teen knoflook
- 1 tl zout
Topping
- 1 pot auberginetapenade
- 1 courgette
- 2 el olijfolie extra vergine
- 250 gram cherrytomaatjes
- 125 gram verse geitenkaas
- 75 gram rucola
- peper
Extra nodig
- bakpapier
- schone theedoek
- Keukenmachine
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Vet een bakplaat in met olie.
- Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze in een keukenmachine tot stukjes die zo groot zijn als rijstkorrels.
- Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster tien minuten in de oven.
- Schep hem daarna op een schone theedoek en draai deze dicht.
- Knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
- Snijd de mozzarella fijn en klop het ei los.
- Meng de bloemkool samen met het ei en de mozzarella.
- Voeg de kruiden, fijngesneden knoflook en zout toe.
- Kneed het goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bakplaat en smeer het uit tot een grote cirkel.
- Plaats tien minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal de bodem eruit.
- Zet de oven een tandje hoger op 220ºC.
- Smeer de bodem rijkelijk in met auberginetapenade en bak de bodem in tien minuten af.
- Zet een grillpan op het vuur.
- Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Gril de plakken kort.
- Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de courgette samen met de gehalveerde tomaatjes over de pizza.
- Schep er wat geitenkaas op en bestrooi met de rucola.
- Besprenkel met extra olijfolie en wat peper.