Zeg dag tegen superfoods, zeg hallo tegen broccoli
Broccolisalade met bonen en ei
Ingredients
- 160 gram limabonen
- ½ broccoli
- 1 el olijfolie
- 100 gram tuinbonen
- 100 gram doperwten
- 1/2 rode ui
- 75 gram veldsla
Voor de dressing:
- 1 citroen
- 4 el yoghurt
- 50 gram feta
- 2 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Voor de garnering:
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram hennepzaad
Instructions
- Was de limabonen en week ze een nacht van tevoren in een pan met koud water.
- Kook ze in een uur in ruim water gaar.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Snijd de roosjes van de broccoli en verdeel ze over een bakblik.
- Besprenkel met de olijfolie en gril in een kwartiertje in de oven.
- Dop de tuinbonen.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de tuinbonen in zo’n tien minuten gaar.
- Voeg na vier minuten de eieren toe en de laatste twee minuten de doperwten.
- Spoel alles af met koud water en dop de tuinbonen eventueel nog een tweede keer.
- Snijd de rode ui in flinterdunne plakjes.
- Meng alle ingrediënten samen met de sla in een grote kom.
- Rasp de schil van de citroen.
- Meng dit samen met de yoghurt, feta, peterselie en knoflook in een hoge kom en pureer met een staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de salade aan met de dressing.
- Hak de hazelnoten fijn en strooi samen met het hennepzaad over de salade.