De Duitsers zijn grote fan van pompoen, zelfs de pitjes worden gebruikt
[geen afbeelding] Groene pannenkoeken met pompoenchips
Ingrediënten
Voor het beslag:
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vergine
- 150 gram spinazie
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes basilicum
- 250 gram bloem
- 9 gram gist
- 250 ml lauwe melk
- 1 ei
- zout en peper naar smaak
- in boter om in te bakken
Voor de chips:
- pompoen
- 2 el olijfolie extra vergine
- zout naar smaak
Instructies
- Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de sjalotten glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee.
- Roer de spinazie (houd wat blaadjes achter voor de garnering) door de pan en laat slinken.
- Schep het spinaziemengsel, de peterselie en basilicum in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de gist en een snufje zout aan toe.
- Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
- Roer tot slot het spinaziemengsel erdoor.
- Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de pompoen flinterdun.
- Verdeel over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
- Plaats vier minuten in de voorverwarmde oven of tot dat ze knapperig zijn.
- Houd de oven goed in de gaten.
- De chips mogen niet te bruin worden.
- Bestrooi voor het serveren eventueel met wat zout.
- Roer het pannenkoekenbeslag nog een keer door.
- Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
- Schep met een el (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
- Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
- Ga door tot dat het beslag op is.
- Serveer de groene pannenkoeken met de overige spinazieblaadjes en pompoenchips.