Knoflook activeert leverenzymen die gifstoffen filteren en je doorbloeding verbeteren
Groene soep met koriander en kip
Ingredients
- 1 stuk ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el kokosolie
- 4 stuk paprika’s groene
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- 1 liter kippenbouillon biologisch
- 1 bosje koriander vers
- 200 gram kip gerookt
- 150 gram maïs gekookt
- 1 stuk limoen
Instructions
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en hak het vruchtvlees in stukjes.
- Fruit de ui en knoflook in de kokosolie en voeg het koriander- en komijnzaad toe.
- Bak kort mee totdat het begint te geuren.
- Voeg de paprika toe en bak deze vijf minuten op laag vuur mee.
- Schenk er de bouillon en 400 milliliter water bij.
- Breng aan de kook en laat dit alles tien minuten zachtjes pruttelen.
- Hak de verse koriander grof en voeg hem de laatste minuut toe aan de soep.
- Pureer de soep met een staafmixer en zet weer terug op het vuur.
- Breng het geheel tegen de kook aan en voeg de plakjes gerookte kip plus de maïs toe.
- Kook één minuut mee.
- Pers de limoen en roer het sap voor het serveren door de soep.
- Garneer eventueel met wat grof gehakte koriander.