Besprenkel de wortelen met een paar druppeltjes citroensap, zo behouden ze hun mooie oranje kleur.
[geen intro] Groente-wrap-it-up met omelet
Ingrediënten
Voor de wrap
- 4 bladeren groene kool
- 3 regenboogwortelen
- ½ komkommer
- 1 bosui
- 4 takjes peterselie
- 4 eieren
- 100 milliliter melk
- 1 el boter
- 4 el humus
- zout en peper naar smaak
Voor de humus
- 1 pot kikkererwten
- 4 el tahin
- 3 el citroensap
- 2 tenen knoflook
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie extra vergine
- 1 tl paprikapoeder
- 2 takjes koriander (vers)
Instructies
- Voor de humus spoel je de kikkererwten af met koud water.
- Bewaar het vocht uit de pot.
- Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de tahin, citroensap, geperste knoflook, zout en twee eetlepels van het kikkererwtenvocht toe.
- Pureer langzaam tot een egale massa.
- Voeg eventueel vocht toe voor meer smeuïgheid.
- Schep de humus in een kommetje en schenk er wat olijfolie over.
- Bestrooi met de paprikapoeder en korianderblaadjes.
- Nu gaan we aan de slag met de wraps.
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren een paar seconden in heet water.
- Spoel af met koud water.
- Zo blijft de groene kleur behouden.
- Schil de wortelen en snijd ze in reepjes.
- Doe hetzelfde met de komkommer.
- Schillen is niet nodig.
- Snijd de bosuitjes en peterselie fijn.
- Kluts de eieren met de melk, voeg de bosui en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de boter in een koekenpan, voeg het eiermengsel toe en bak goudbruin.
- Snijd je omelet in reepjes.
- Rol de reepjes wortel, komkommer en omelet in de koolbladeren.
- Serveer met de humus.