Zo lentefris kunnen wintergroente smaken
Knolselderijsalade met rode kool, kip en walnoten
Ingredients
- ¼ rode kool afhankelijk van formaat
- ¼ knolselderij
- 1 citroen
- 2 appels fris en zuur
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 50 gram rozijnen
- 80 gram walnoten
- 200 gram gerookte kipfilet
- zout en peper naar wens
Instructions
- Snijd de rode kool in flinterdun reepjes.
- Soms is raspen nog lekkerder.
- Schil de knolselderij, snijd (of rasp) ook die in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
- Meng samen met de rode kool en besprenkel met citroen.
- Snijd de appels in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
- De appel mag nu bij de rode kool en knolselderij.
- Meng er de mayonaise, yoghurt, rozijnen en grof gehakte walnoten door en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakjes en leg op de salade.
- Garneer met wat veldsla.
Notes
¡kook!NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!Bestel direct in onze webshop » |
Twentyten
Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen.Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!