Lentestamp met zeebaars & zeekraal
Zeegroenten zoals zeekraal bevatten mineralen die moeheid helpen voorkomen, je spieren en gewrichten sterk houden en bijdragen aan een gezonde huid.
Ingredients
- 500 gram Aardappelen
- 500 gram wortelen
- 4 zeebaarsfilets met vel à 125 gram
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram zeekraal
- 1 citroen
- 1 klontje boter
- eventueel zout en peper
Instructions
- Schil en halveer de aardappelen.
- Was de wortelen, snijd deze in stukjes en kook ze met de aardappelen in twintig minuten gaar.
- Giet ze af en stamp ze tot een grove puree, die je op smaak brengt met peper.
- Snijd het vel van de visfilets een paar keer in en bestrooi ze met peper en een piepklein beetje zout.
- Bak de vis op zijn vel knapperig in olijfolie en een klontje boter (denk eraan, op hoog vuur).
- Keer de filets om en bak ze nog een paar minuten tot ze net gaar zijn.
- Verwarm intussen de zeekraal in een laagje water met een klontje boter tot ze een beetje zacht, maar wel knapperig is.
- Serveer de vis op de stamppot met de zeekraal. Garneer het gerecht met partjes citroen. Aan tafel!
Notes
Tip: Zout toevoegen is niet nodig, de zilte smaak van zeekraal is zout genoeg.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker! Bestel direct in onze webshop » Tried this recipe?Let us know how it was!