Linzencurry met groenten en basmatirijst met extra vezels
Ingredients
- 3 el rijstolie
- 1 grote ui dunne partjes
- 1 pak Lassie Kortkokende groene linzen
- 1 courgette blokjes van 2 cm
- 1 aubergine blokjes van 2 cm
- 400 gr rijpe tomaten in blokjes
- 200 ml kokosmelk
- 600 ml groentebouillon van 1 tablet
- 300 gr Lassie Basmatirijst met extra vezels
- 1 el garam masala
- 2 el geraspte kokos
- 2 el verse koriander
Instructions
- Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kortkokende linzen, courgette en aubergine erdoor en bak al omscheppend 1-2 minuten.
- Voeg de tomaten toe en bak nog 1-2 minuten. Voeg al roerend de kokosmelk en groentebouillon toe. Breng het gerecht al roerend aan de kook en stoof de curry in 15 minuten zachtjes gaar. Kook intussen ook de basmatirijst gaar volgens de aanwijzingen.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en roer de garam masala met de geraspte kokos erdoor en bak zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Schep dit mengsel door de curry.
- Serveer de basmatirijst in wijde kommen en schep de curry erop. Strooi de koriander erover.
Notes
Tip
In India wordt deze curry geserveerd met gebakken mosterdzaadjes voor wat extra pit. Verwarm 2 eetlepels olie in een steelpan en verwarm 1 eetlepel mosterdzaadjes tot ze beginnen te knappen. Verdeel dit over de curry in de kommen.
Basmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Het wordt geteeld in het gebied aan de voet van het Himalayagebergte in Noord-India. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Lees verder » Kortkokende groene linzen
Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Lees verder »
In India wordt deze curry geserveerd met gebakken mosterdzaadjes voor wat extra pit. Verwarm 2 eetlepels olie in een steelpan en verwarm 1 eetlepel mosterdzaadjes tot ze beginnen te knappen. Verdeel dit over de curry in de kommen.
In dit recept wordt gebruik gemaakt van:
Bastmatirijst ExtraBasmatirijst is een langkorrelrijst met een volle, verfijnde smaak. Het wordt geteeld in het gebied aan de voet van het Himalayagebergte in Noord-India. Basmati betekent “de geurige” en de rijst heeft dan ook een heerlijke geur. Lees verder » Kortkokende groene linzen
Linzen zijn lekker, voedzaam en nu ook supersnel op je bord! Deze kortkokende variant hoeft namelijk niet te weken en kan na slechts acht minuten koken al op tafel. Linzen behoren tot de peulvruchtenfamilie en bevatten eiwitten en vezels. Ze zijn daarom heel geschikt voor een dagje vega. Lees verder »
Dit recept is gebruikt tijdens de Veggie-challenge in samenwerking met Lassie
Tried this recipe?Let us know how it was!