Wakame wordt geoogst in het vroege voorjaar tot aan de zomer en heeft een lichtzoete, zilte smaak
Noedels met groene asperges en wakame
Ingredients
- 2 el gedroogde wakame
- 2 el tamari
- 2 el rijstazijn
- 1 el suiker
- 2 el sesamolie
- 250 gram sobanoedels
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl geraspte gember
- 2 tl geraspte knoflook
- 100 gram groene aspergetips
- 300 gram shiitake
- 2 stuk rode pepers
Instructions
- Laat de wakame in 250 milliliter water een kwartiertje weken.
- Giet het water af en knijp de wakame uit.
- Vermeng de tamari, rijstazijn, suiker en sesamolie en roer tot de suiker oplost.
- Breng een pan water aan de kook en kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Spoel ze koud af en zet ze opzij.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ze in ringetjes.
- Halveer de groene asperges en snijd eventueel de shiitake wat fijner.
- Verhit een wokpan op middelhoog vuur.
- Doe twee eetlepels zonnebloemolie in de pan en voeg de geraspte gember en knoflook toe en wok twintig seconden.
- Doe de asperges, paddenstoelen en rode peper in de wok en bak ze drie minuten mee.
- Voeg dan de dressing en de noedels toe.
- Roer ze goed door en zet het vuur uit.
- Verdeel de noedels over de kommen en maak af met de wakame.
- Voeg naar smaak tamari en sambal toe.