Traybake sinaasappelglaze, bulgur en Hoemoes Rode Biet
Een kleurrijke, smaakvolle traybake met seizoensgroenten, geserveerd op een bedje van Maza Hoemoes Rode Biet, afgetopt met geroosterde hazelnoten en verse kruiden. Heerlijk in combinatie met grove bulgur en ook nog eens makkelijk te maken.
Ingrediënten
- 2 stuks Rode bieten geschild en in partjes
- 2 stuks Pastinaak geschild en in partjes
- 6 stuks bospeen geschild en in lengte gehalveerd
- 1,5 tl kaneel
- 250 gr Grove bulgur
- 200 gr Maza Hoemoes Rode Biet
- 50 gr Hazelnoten geroosterd en grof gehakt
- 10 gr Peterselie fijgehakt
- Olijfolie
- Zout en peper
Voor de sinaasappelglaze
- 1 st Sinaasappel sap en rasp
- 1 el Appelazijn
- 1 tl Mosterd
- 1 tl Maïzena opgelost in 1 el water
- 1/4 tl chilivlokken (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de rode biet, wortel en pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kaneel en bestrooi met zout en hussel goed door. Rooster de groenten 30-35 minuten in de oven, totdat ze gaar zijn. Prik met een vork in de groenten om dit te controleren.
- Verhit de sinaasappelsap, appelazijn, mosterd en chilivlokken in een klein steelpannetje. Houd de sinaasappelrasp apart. Breng aan de kook en voeg de maïzena-oplossing toe. Roer constant tot het mengsel dikker wordt. Haal van de warmtebron en zet apart.
- Kook de grove bulgur volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat kort afkoelen. Meng de bulgur met een eetlepel olijfolie en een deel van de fijngesneden peterselie.
- Haal de traybake uit de oven en besprenkel de groenten met het sinaasappelglazuur. Hussel goed door elkaar. Zet nog 5 minuten terug in de oven, zodat de smaken goed intrekken. Haal uit de oven en maak af met de sinaasappelrasp.
- Smeer de Hoemoes Rode Biet uit over de borden, verdeel hier de grove bulgur over en leg de groenten erop. Bestrooi met geroosterde hazelnoten en peterselie. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!