Denk je aan Indiaas eten, dan is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk ‘curry’. Maar zoek je in India naar zoiets als kerriepoeder, curry powder in het Engels, dan kom je hooguit verpulverde kerrieblaadjes tegen. Kortom, de Indiase keuken is zoveel rijker dan het kant-en-klare specerijenmengsel zoals we dat in Nederland kennen. Paulami Joshi laat het je graag zien.
Probeer deze watermeloen sherbet bijvoorbeeld! Een sherbet of sherbat is een klassiek zoet dessertdrankje van fruit en zuivel. Het proberen waard!
Ingrediënten voor 4 glazen
600 g watermeloen, in blokjes • 100 ml kersensiroop of aardbeiensiroop • 2 el rozenwater • 200 ml melk • 100 g suiker • ijsblokjes • rozenblaadjes
Aan de slag
Maal in een blender de watermeloen tot een fijne puree. Schenk de puree door een met kaasdoek of een schone theedoek beklede zeef en vang het sap op in een kom. Meng in de blender het watermeloensap met de kersensiroop of de aardbeiensiroop, het rozenwater, de melk en de suiker en maal tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen en serveer in glazen met wat ijsblokjes, gegarneerd met de rozenblaadjes, aan al je loved ones.
Luchtdicht en koel bewaard is dit drankje ongeveer 2 dagen houdbaar. Goed schudden voor het serveren.
Meer lekkere én gezonde recepten vind je hier.
Dit recept is afkomstig uit het receptenboek Vega India van Paulami Joshi met fotografie van Sven Benjamins. Meer inspiratie uit India vind je in editie 2 van Gezondnu.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.