Lekker eten én minder verspillen: met deze ramen bomvol met groenteresten zit je goed. Een halve paprika, een paar wortels of de stronk van een broccoli over? Verzamel alle snijresten, schillen of andere restjes groenten en ga aan de slag. Heb je onvoldoende restjes? Bewaar ze in de vriezer en spaar de restjes op.
Dit heb je nodig: een verzameling van schillen en restjes van groenten, ramen noedels, tofu, bosui, koriander, sojasaus, zout, peper en kruiden naar keuze. Eventueel kun je de tofu vervangen door gegrilde kip of een gekookt eitje.
Aan de slag
- Restjes in de pan: snijd alle restjes groenten in stukjes en doe ze in een pan.
- Kruiden en water toevoegen: vul de pan met water zodat de groenten onder water staan en voeg kruiden toe zoals peper, zout, paprikapoeder en hele teentjes knoflook. Breng het geheel aan de kook en laat 25-30 minuten op laag vuur sudderen.
- Afgieten: giet de bouillon door een zeef in een andere pan. Druk de gekookte groenten kort aan om er zoveel mogelijk vocht uit te halen
- Tofu bakken: snijd de tofu in blokjes en dep deze zo goed mogelijk droog met een schone theedoek. Bak de tofu vervolgens in een laagje sojasaus. De tofublokjes worden nog lekkerder als je deze een dag van te voren alvast marineert in bijvoorbeeld sojasaus, ahornsiroop en gember.
- Noedels koken: kook de ramen noedels in de bouillon volgens de instructies op de verpakking.
- Toppings: voeg de tofublokjes toe, snijd een bosuitje over de noedels en garneer het gerecht met wat verse koriander. Eet smakelijk!
Ook interessant: meer zero waste recepten? Too good to go deelt in het teken van de Verspillingsvrije Week 7 lekkere zero-waste recepten om voedselverspilling tegen te gaan. Klik hier voor de recepten.
Volg ons ook op Instagram, Facebook en TikTok. Meer Gezondnu? Neem dan een kijkje in het magazine en schrijf je in voor de nieuwsbrief.