Go Back
+ servings

Baltigroenten

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Bijgerecht
Servings 3 personen

Ingredients
  

  • 4 uien in reepjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ bloemkool in roosjes
  • 400 gram tomatenblokjes vers of uit blik
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 el balti kruidenmix* De samenstelling van deze specifieke balti kruidenmix kun je vinden in het boek Spice Wise Green. Het bestaat uit korianderzaad, knoflookpoeder, komijnzaad, kaneelpoeder, gemberpoeder, mierikswortelpoeder, venkelzaad, fenegriek, uienpoeder, zoet paprikapoeder, laurier, kurkuma, kruidnagel, zwarte peper.
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 ml yoghurt
  • 50 ml kokosmelk
  • 100 ml Bengaalse chutney
  • 1 lente-ui in ringetjes

Instructions
 

  • Snijd de uien in reepjes en bak ze gaar in olie.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en de bleekselderij in stukjes.
  • Voeg de bloemkool, tomaten en bleekselderij toe.
  • Meng de kruidenmix erdoor en bak de groenten in 10 minuten beetgaar.
  • Voeg de helft van de yoghurt en alle kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Verwarm de spinazie ½ minuut mee tot hij geslonken is.
  • Serveer de baltigroenten met de rest van de yoghurt en de Bengaalse chutney. Strooi de lente-ui erover.

Notes

Bron

Spice Wise Green, Michel Hanssen, ISBN 9789082315226
€ 27,50

Fotocredits: Bart Nijs
Tried this recipe?Let us know how it was!