Go Back
+ servings

Woknoedels met chinese kool en shiitake

Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Hoofdgerecht, Lunch
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 280 gram gedroogde noedels
  • 150 gram shiitake
  • 3 sjalotjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • ½ Chinese kool (ongeveer 400gr)
  • 2 el kool strooimelange* De samenstelling van deze specifieke strooimelange kun je vinden in het boek Spice Wise Green. Het bestaat uit karwijzaad, selderijblad, mosterdzaad, gemberpoeder, zwarte peper, peterselie, uienstukjes en piment.

Instructions
 

  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de shiitake in grove stukken en snipper de sjalotjes.
  • Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en roerbak de shiitake en sjalotjes 3 minuten.
  • Snijd de kool in reepjes en voeg deze samen met de strooimelange toe en roerbak 2 minuten tot alles beetgaar is.
  • Doe de noedels erbij en wok ze nog 2 minuten mee.

Notes

Bron

Spice Wise Green, Michel Hanssen, ISBN 9789082315226
€ 27,50

Fotocredits: Bart Nijs
Tried this recipe?Let us know how it was!