Go Back

Vegetarische Bibimbap

Course Hoofdgerecht

Ingredients
  

  • 1 pak Pulled Oats® Naturel
  • 2 cm verse gember geschild
  • 3 dl basmatirijst
  • 1 knoflookteen
  • sesamolie
  • 2 el sesamzaadjes
  • zout
  • 1 grote wortel
  • ½ komkommer
  • 150 g shiitake paddenstoelen
  • 80 g verse spinazie
  • 70 g alfalfa
  • 3 eieren
  • sojasaus
  • sweet chili saus

Instructions
 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de wortels en komkommer in dunne repen. Halveer de paddenstoelen. Blancheer de spinazie kort in gezouten water.
  • Snijd de knoflook en gember fijn. Bak in één pan de Pulled Oats en sesamzaadjes in een beetje olie. Bak de paddenstoelen een paar minuten in een andere pan. Breng op smaak met zout.
  • Schep de gekookte rijst in een kom (één grote of verschillende kleine kommen). Sorteer de groenten en Pulled Oats en plaats ze als een palet aan kleuren naast elkaar op de rijst. Bak spiegeleieren en leg ze bovenop de kommen.
  • Bibimbap is het lekkerst met een beetje sweet chili saus, sesamolie en sojasaus.

Notes

Fotocredits: Gold&Green
Tried this recipe?Let us know how it was!