Meng het meel met water, gist, boter, zout en suiker tot een deeg.
Kneed het nog eens tien minuten goed door.
Stop het deeg in een diepe kom met een vochtige doek erover en laat het 40 minuten rijzen in een lauwwarme oven van zo’n 50ºC.
Ga ondertussen aan de slag met de vulling voor het brood.
Brokkel de kaas in stukjes, snijd de appel klein, de vijg in kleine plakjes en ris de blaadjes van de tijm.
Roer dit alles door elkaar.
Ga nu verder met het brood.
Druk het deeg tot een vrij platte ronde schijf.
Verdeel het kaasmengsel over het deeg (laat de randen vrij) en schep/knijp de honing erover.
Vouw en druk het deeg vanaf de randen een aantal malen naar het midden, zodat er een grove vloerbroodvorm ontstaat.
Leg het brood op een bakplaat en besproei het licht met water.
Laat het deeg nog 30 minuten in de lauwe oven rijzen.
Neem het dan even uit de oven en schroef de oventemperatuur op naar 200ºC.
Is de oven op temperatuur? Bak dan het brood in zo’n 35 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.