Go Back
+ servings

Gevuld brood met geitenkaas

Cook Time 20 minutes
Total Time 1 hour 35 minutes
Course Bijgerecht
Servings 1 brood

Ingredients
  

  • Voor het deeg:
  • 330 gram tarwemeel voor boerenbrood
  • 200 ml handwarm water
  • 3 gram droge gist
  • 1 el boter
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker

Voor de vulling:

  • 75 gram verse, zachte geitenkaas
  • 1 zoete handappel
  • 2 verse vijgen
  • 3 takjes tijm
  • 2 el honing

Instructions
 

  • Meng het meel met water, gist, boter, zout en suiker tot een deeg.
  • Kneed het nog eens tien minuten goed door.
  • Stop het deeg in een diepe kom met een vochtige doek erover en laat het 40 minuten rijzen in een lauwwarme oven van zo’n 50ºC.
  • Ga ondertussen aan de slag met de vulling voor het brood.
  • Brokkel de kaas in stukjes, snijd de appel klein, de vijg in kleine plakjes en ris de blaadjes van de tijm.
  • Roer dit alles door elkaar.
  • Ga nu verder met het brood.
  • Druk het deeg tot een vrij platte ronde schijf.
  • Verdeel het kaasmengsel over het deeg (laat de randen vrij) en schep/knijp de honing erover.
  • Vouw en druk het deeg vanaf de randen een aantal malen naar het midden, zodat er een grove vloerbroodvorm ontstaat.
  • Leg het brood op een bakplaat en besproei het licht met water.
  • Laat het deeg nog 30 minuten in de lauwe oven rijzen.
  • Neem het dan even uit de oven en schroef de oventemperatuur op naar 200ºC.
  • Is de oven op temperatuur? Bak dan het brood in zo’n 35 minuten gaar in het midden van de oven.
  • Laat het brood afkoelen voor je het aansnijdt.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!