Go Back
+ servings

Kokoscurry met zalm

Cook Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Course Hoofdgerecht
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1 paksoi
  • 300 gram peultjes
  • 4 lente-uitjes
  • 500 gram verse zalm
  • 320 gram zilvervliesrijst
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el groene curry
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander

Instructions
 

  • Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
  • Dop de peultjes.
  • Snijd de grote peulen een keer door.
  • De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
  • De zalm gaat in blokjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
  • Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
  • Giet de kokosmelk erbij en roer door.
  • Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
  • Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
  • Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.
  • Aan tafel!

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Tried this recipe?Let us know how it was!