Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook de aardappelen in een pan met een klein laagje water in twintig minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd deze in gelijke stukken.
Leg de pompoenpartjes op een bakplaat en rooster ze twintig minuten in de oven.
Besprenkel met olie.
Terug naar de aardappelen: giet ze af en laat ze droogkoken (deksel van de pan).
Na vijf minuten pureer je de aardappelen.
Meng de puree als ze afgekoeld is met bloem, eidooiers, peper en zout.
Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg enkele minuten.
Maak lange rolletjes van twee centimeter dik en snijd hier langwerpige bolletjes van.
Met de tanden van een vork kun je er desgewenst een ribbelpatroon in drukken.
Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de gnocchi in.
Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
Hak de cantharellen als je dat lekkerder vindt kleiner.
Bak ze met de gnocchi enkele minuten in olijfolie.
Voeg er wat salie aan toe.
Verdeel de gnocchi, pompoen en cantharellen over de borden.
Garneer met Parmezaanse kaas en gedroogde chilipeper.