Go Back
+ servings

Gnocchi met cantharellen, pompoen, noten en salie

Cook Time 45 minutes
Total Time 45 minutes
Course Hoofdgerecht, Lunch
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 500 gram Aardappelen
  • 120 gram bloem
  • 2 eieren
  • 350 gram cantharellen
  • 1 flespompoen
  • 15 gram salie
  • 20 gram hazelnoten
  • olijfolie
  • gedroogde chilipeper
  • zout en peper naar smaak

Instructions
 

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
  • Kook de aardappelen in een pan met een klein laagje water in twintig minuten gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd deze in gelijke stukken.
  • Leg de pompoenpartjes op een bakplaat en rooster ze twintig minuten in de oven.
  • Besprenkel met olie.
  • Terug naar de aardappelen: giet ze af en laat ze droogkoken (deksel van de pan).
  • Na vijf minuten pureer je de aardappelen.
  • Meng de puree als ze afgekoeld is met bloem, eidooiers, peper en zout.
  • Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg enkele minuten.
  • Maak lange rolletjes van twee centimeter dik en snijd hier langwerpige bolletjes van.
  • Met de tanden van een vork kun je er desgewenst een ribbelpatroon in drukken.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en doe hier de gnocchi in.
  • Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
  • Hak de cantharellen als je dat lekkerder vindt kleiner.
  • Bak ze met de gnocchi enkele minuten in olijfolie.
  • Voeg er wat salie aan toe.
  • Verdeel de gnocchi, pompoen en cantharellen over de borden.
  • Garneer met Parmezaanse kaas en gedroogde chilipeper.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Tried this recipe?Let us know how it was!