Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.
Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de sjalotten glazig.
Voeg de knoflook toe en bak nog even kort mee.
Roer de spinazie (houd wat blaadjes achter voor de garnering) door de pan en laat slinken.
Schep het spinaziemengsel, de peterselie en basilicum in een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
Breng op smaak met peper en zout.
Zeef de bloem in een grote kom en voeg hier de gist en een snufje zout aan toe.
Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
Roer tot slot het spinaziemengsel erdoor.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de pompoen flinterdun.
Verdeel over een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
Plaats vier minuten in de voorverwarmde oven of tot dat ze knapperig zijn.
Houd de oven goed in de gaten.
De chips mogen niet te bruin worden.
Bestrooi voor het serveren eventueel met wat zout.
Roer het pannenkoekenbeslag nog een keer door.
Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
Schep met een el (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
Ga door tot dat het beslag op is.
Serveer de groene pannenkoeken met de overige spinazieblaadjes en pompoenchips.