Course Borrel en aperitief, Tussendoortjes, Voorgerecht
Servings 4personen
Ingredients
3stronkjes witlof
2eetlepels mierikswortel
4eetlepels crème fraîche
2appelsElstar
2voorgekookte bieten
150gramgorgonzola
1bakje tuinkers
20grampecannoten
extra vierge olijfolie
zout en peper naar smaak
Instructions
Meng de crème fraîche met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
Schil de appel en snijd samen met de biet in kleine blokjes.
Snijd de kontjes van de witlof eraf, zodat de blaadjes loskomen.
Vul elk blaadje met een flinke theelepel mierikswortelcrème, appel, biet en brokkel hier de blauwe kaas over.
Hak de pecannoten grof en strooi over de witlofschuitjes samen met de tuinkers.
Maak af met een flinke scheut extra vierge olijfolie.
Notes
Heb je tijd? Kook dan zelf je bietjes. Dat is zoveel lekkerder. Zomerbietjes zijn met een klein halfuurtje gaar, de winterbieten – die meestal forser zijn – hebben al gauw anderhalf uur nodig.
¡kook!
NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Recept, styling en fotografie door: Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.