Go Back

Broodloze burger van bloemkool en linzen

Course Hoofdgerecht, Lunch

Ingredients
  

Voor de burger:

  • ¼ bloemkool in roosjes gesneden
  • 100 gram linzen gekookt
  • 100 gram quinoa
  • 1 rode ui
  • 100 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 ei
  • zout en peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 50 gram zachte geitenkaas
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 4 lente-ui
  • 4 takjes peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper naar smaak

Voor de salade:

  • 50 gram spinazie
  • 200 gram peultjes
  • 100 gram doperwten
  • 50 gram geitenkaas gebrokkeld
  • 1 bakje tuinkers

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de roosjes van de bloemkool en maal ze fijn in een keukenmachine.
  • Verdeel de fijngemalen bloemkool over een bakplaat en zet twintig minuten in de oven.
  • Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snipper een rode ui.
  • Hak de walnoten grof en de knoflook fijn.
  • Kook als het nodig is de linzen en pureer ze daarna grof.
  • Meng de linzenpuree in een kom met de afgekoelde bloemkool en alle overige burgeringrediënten.
  • Kneed goed door elkaar en maak er vervolgens vier burgers van.
  • Ga nu aan de slag met de dressing: doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn.
  • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Nu de salade: maak de peultjes en doperwten schoon.
  • Kook ze in vijf minuutjes beetgaar in een klein laagje water.
  • Roer de gekookte groenten, verse spinazie, tuinkers en de gebrokkelde geitenkaas door elkaar.
  • Bak de burgers in vier minuten minuten om en om goudbruin.
  • Verdeel de salade over de borden en schep er wat dressing over.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Tried this recipe?Let us know how it was!