Go Back
+ servings

Aubergine met lamsvlees en granaatappel

Prep Time 16 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 46 minutes
Course Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 2 aubergines in de lengte gehalveerd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snuf zout en versgemalen peper
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 200 gram lamsgehakt (mager)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • 1 handje platte peterselie fijngehakt

Keukengerei

  • 1 braadslee

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220 C - gasovenstand op 7.
  • Leg de aubergines in een braadslede met de schil naar onderen.
  • Bestrijk licht met wat olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper en zet de slede 20 minuten in de oven.
  • Verhit ondertussen de resterende olie in een pan.
  • Voeg de ui en de kruiden toe en fruit 8 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg vlees, pijnboompitten en tomatenpuree toe en bak nog 8 minuten.
  • Roer vlak voor het klaar is de granaatappelpitjes erdoor.
  • Haal de aubergine uit de oven en verdeel het lamsgehaktmengsel over beide helften.
  • Zet nog 10 minuten in de oven.
  • Bestrooi voor het serveren met peterselieblaadjes.

Notes

Het 8-weekse bloedsuikerdieet

Auteur: Dr. Michael Mosley
ISBN: 9789057124969
Koop dit boek via Bol.com »
Tried this recipe?Let us know how it was!