Go Back
Print
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Aubergine met lamsvlees en granaatappel
Print Recipe
Prep Time
16
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
46
minutes
mins
Course
Hoofdgerecht
Servings
2
personen
Ingredients
1x
2x
3x
2
aubergines
in de lengte gehalveerd
1
eetlepel
olijfolie
snuf
zout en versgemalen peper
1
ui
fijngesnipperd
1/2
theelepel
komijn
1/2
theelepel
paprikapoeder
1/2
theelepel
kaneel
200
gram
lamsgehakt (mager)
1
eetlepel
pijnboompitten
1
eetlepel
tomatenpuree
2
eetlepels
granaatappelpitjes
1
handje
platte peterselie
fijngehakt
Keukengerei
1
braadslee
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 C - gasovenstand op 7.
Leg de aubergines in een braadslede met de schil naar onderen.
Bestrijk licht met wat olijfolie en breng op smaak met een snufje zout en veel zwarte peper en zet de slede 20 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de resterende olie in een pan.
Voeg de ui en de kruiden toe en fruit 8 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vlees, pijnboompitten en tomatenpuree toe en bak nog 8 minuten.
Roer vlak voor het klaar is de granaatappelpitjes erdoor.
Haal de aubergine uit de oven en verdeel het lamsgehaktmengsel over beide helften.
Zet nog 10 minuten in de oven.
Bestrooi voor het serveren met peterselieblaadjes.
Notes
Het 8-weekse bloedsuikerdieet
Auteur: Dr. Michael Mosley
ISBN: 9789057124969
Koop dit boek via Bol.com »
Tried this recipe?
Let us know
how it was!