Go Back
+ servings

Rabarbercrumble

Total Time 40 minutes
Course Nagerecht
Servings 6 personen

Ingredients
  

  • 60 gram rozijnen ongezwaveld
  • 500 gram rabarber
  • 1 stuk appel
  • 3 el honing
  • 4 el kokosolie
  • 130 gram spelt-, rijst-, haver-, quinoa- of volkorenmeel
  • 75 gram havermout

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Laat de rozijnen vijf minuten wellen in een kommetje lauwwarm water.
  • Was de rabarber en snijd de harde uiteinden en eventuele bladeren eraf.
  • De stelen van de rabarber en de appel gaan in stukjes van zo’n twee centimeter.
  • Doe ze in een ovenschaal en meng er een eetlepel honing door.
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje op laag vuur, voeg twee eetlepels honing toe en roer dit tot een egale massa.
  • Giet het meel en de havermout in een kom en voeg de kokosolie/honing toe.
  • Kneed dit tot een crumble.
  • Verdeel de crumble over de rabarber en appel en zorg dat alles goed is bedekt.
  • Bak hem in ongeveer dertig minuten goudbruin en krokant in de oven.

Notes

Tip: Ook rabarber bevat een matige hoeveelheid histamine. Volg je een strikt histamine-armdieet, dan kun je deze crumble beter niet eten.
Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Tried this recipe?Let us know how it was!