Voor de chai-thee: doe alle ingrediënten in de pan en breng ze aan de kook. Zet het deksel erop.
Laat de thee nu een uurtje trekken op laag vuur. Zeef de thee.
Schenk voor een schuimig effect de thee van de ene in de andere pan.
Voeg eventueel wat honing toe voor een zoetere smaak.
Verdeel de thee over kopjes, serveer met de gemberkoekjes.
Voor de koekjes: verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de kokosolie zachtjes smelten in de oven tot hij vloeibaar is.
Rasp de gember fijn. Roer deze samen met het havermeel, kokosbloesemsuiker en bakpoeder door elkaar.
Zorg dat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg nu de kokosolie en het water toe.
Kneed het tot een mooi deeg. Rol op een bebloemd werkblad het deeg uit tot een dikte van drie millimeter.
Steek de koekjes uit en verdeel ze op een bakplaat waar je een velletje bakpapier op gelegd hebt.
Plaats deze in de oven. Bak de koekjes in twintig minuten goudbruin en laat ze afkoelen.