Go Back
+ servings

Kroketjes van zilvervliesrijst

Total Time 1 minute
Course Bijgerecht, Borrel en aperitief, Tussendoortjes
Servings 17 stuks

Ingredients
  

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • klein bosje platte peterselie
  • 200 gr zuurdesembrood (zonder korst)
  • 2 eieren voor de vulling
  • 3 eiwitten voor het paneren
  • 1 el fijne mosterd
  • zout en peper
  • 100 gr speltbloem
  • 2 l zonnebloemolie om in te frituren
  • mosterd om te serveren

Instructions
 

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat het droog stomen en afkoelen.
  • Hak de peterselie fijn. Verdeel het brood in stukjes en maal het in de keukenmachine tot paneermeel.
  • Meng de helft (100 gram) door de rijst met twee eieren, peterselie en mosterd. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Vorm steeds met wat olie aan je vingers kleine, stevige kroketjes van het rijstmengsel. Laat de kroketjes naast elkaar in een schaal in de vriezer een halfuur opstijven.
  • Splits intussen de eieren (de eidooiers worden niet gebruikt). Klop het eiwit los met zout.
  • Verdeel de bloem en het paneermeel apart op een bord of schaal.
  • Rol achtereenvolgens de kroketjes door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Rol ze als ze allemaal zijn gepaneerd nogmaals door het eiwit en paneermeel en laat ze opnieuw in de koelkast opstijven.
  • Verhit de olie tot 180°C. Frituur ze met twee tot drie tegelijk mooi goudbruin en serveer ze met mosterd.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Recept, styling en fotografie door:
logo_ztrdg
Zo lekker is ZTRDG! Voor gezondNU zal de zaterdag nooit meer hetzelfde zijn sinds we ZTRDG ontmoetten: een inspirerend online platform waar heerlijke recepten staan én waar je de betere culinaire adresjes vindt voor eerlijke, bijzondere en vaak biologische ingrediënten. ZTRDG slaagt erin om alles wat gezond is zo klaar te maken dat je maag ervan begint te rammelen.

Kijk op ztrdg.nl »

Tried this recipe?Let us know how it was!