Go Back
+ servings

Shiitake-omelet met quinoa en broccoli

Voor extra energie eet je deze Shiitake-omelet. Een bron van vitamine C door de broccoli en voedzaam door de quinoa.
Cook Time 25 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 50 gram quinoa
  • 1 stronkje brocolli (in roosjes)
  • 60 gram shiitakepaddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 kleine eieren
  • zout en peper
  • 2 centimeter verse gember
  • zoute sojasaus (eventueel tamari, dit is glutenvrije sojasaus)
  • sesamzaad en cashewnoten
  • ruime koekenpan

Instructions
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in zo’n vijftien minuten gaar en zet een pannetje water met zout op voor de broccoli.
  • Rasp de gember fijn. Snijd de shiitakes in plakjes. Kluts de eieren los in een kom.
  • Bak de shiitakes in de olie bruin, verspreid ze in de pan en zet het vuur laag.
  • Giet het eimengsel erop en laat het langzaam stollen tot een grote, platte omelet.
  • Kook de broccoli in het kokende water in een minuut of vier beetgaar.
  • Giet hem af en meng de geraspte gember en quinoa erdoor.
  • Breng op smaak met sojasaus en peper. Halveer de omelet.
  • Verdeel de helften over twee borden.
  • Schep het broccoli-quinoamengsel erop en vouw ze dicht.
  • Bestrooi met sesamzaad en cashewnoten.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Tried this recipe?Let us know how it was!