Go Back
+ servings

Koolraapburgers met veldsla en paddenstoelen

Er is méér dan een simpele hamburger, zoals deze hippe koolraapburger. Voedzaam door de combinatie van koolraap en havermout en lekker op een broodje of als bijgerecht. Binnen een half uur ligt het op je bord!
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • ½ biologische koolraap
  • 1 kleine biologische winterwortel
  • ½ biologische rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels havermout
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels linzen (uitgelekt)
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • 1 ei
  • zout en
  • olijfolie om te bakken
  • 400 gram biologische gemengde paddenstoelen
  • 100 gram biologische veldsla
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 biologische citroen

Instructions
 

  • Schil de koolraap en winterwortel. Snipper de ui en knoflook. Rasp de koolraap en wortel met een grove rasp en meng met de ui en knoflook.
  • Roerbak het mengsel enkele minuten in wat olie in een koekenpan. Bak de kerriepoeder mee, schep de linzen erdoor en breng royaal op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verwarm intussen de oven op 180ºC.
  • Schep het mengsel in een lage schaal en laat wat afkoelen.
  • Meng de havermout, paneermeel geraspte kaas en het ei erdoor en vorm er twaalf burgertjes van.
  • Bak ze aan beide zijden bruin in wat olie. Leg ze in een ovenschaal en laat ze tien minuten in de oven doorgaren.
  • Bak intussen de paddenstoelen in wat olie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de veldsla over de borden, besprenkel met olijfolie en citroensap. Schep de paddenstoelen erbij en leg de burgertjes erop.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Tried this recipe?Let us know how it was!