Go Back
+ servings

Zelfgemaakte mueslirepen

De lekkerste mueslirepen maak je zelf! Gebruik hiervoor je favoriete noten, spelt- en havervlokken en gedroogd fruit. Even in de oven en je verantwoorde snack is klaar.
Prep Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 20 stuks

Ingredients
  

  • 4 eiwitten
  • 100 gram honing
  • ½ theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel citroenrasp (¼ citroen)
  • 40 gram boter
  • 180 gram zelfgemaakte mix van rozijnen, pecannoten, hazelnoot en/of amandel, sesamzaad, lijnzaad, gedroogde abrikoos of gojibessen
  • 200 gram spelt- en/of havervlokken
  • bakpapier

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Klop de eiwitten los met honing, kaneel, citroenrasp en gesmolten (niet hete) boter.
  • Hak de noten grof en de abrikozen in stukjes. Meng alles door het eiwitmengsel en voeg als laatste de spelt- en havervlokken toe.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel er als één koek goed aangedrukt op.
  • Bak de koek in de oven in ongeveer 25 minuten bruin. Houd de laatste tien minuten goed in de gaten of de koek niet te snel gaat. Dek hem anders af met een stuk bakpapier.
  • Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem in repen. Bewaar de repen in een afgesloten trommel.

Notes

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Tried this recipe?Let us know how it was!