Verwarm de oven voor op 220 °C.
Was de bieten, verwijder de wortels en andere oneffenheden.
Snijd ze in grove stukken.
Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel deze met olijfolie.
Laat ze in de oven 45 minuten roosteren.
Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven een kom.
Voeg de yoghurt, zout en water toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
Bestuif je aanrecht en je handen met een beetje bloem.
Kneed dan tien minuten tot je een soepel deeg hebt.
Laat het afgedekt een kwartiertje rusten.
Zorg ondertussen dat de grillpan goed heet is.
Verdeel het deeg in acht porties.
Strooi een beetje bloem op je werkblad en rol het deeg zo dun mogelijk uit zonder dat het scheurt.
Grill de broodjes in 1,5 tot 2 minuten per kant in een hete grillpan of koekenpan.
Als ze aan beide kanten mooi knapperig zijn en luchtig aanvoelen, zijn ze klaar.
Meng voor het sausje de yoghurt met de geraspte komkommer en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Beleg de pita's met rauwe spinazie, bietjes, feta, koriander, humus en de yoghurtsaus.