Giet de mais af en spoel de korrels grondig af.
Pel de knoflook.
Verwijder het zaad van de rode peper en hak de peper fijn (laat het zaad zitten als je van scherp houdt), evenals de knoflook en de lente-ui.
Doe dit alles in een blender.
Voeg de overige ingrediënten voor de koekjes toe (behalve het extra polentameel en de olie) en schakel de blender een minuutje in, tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Verdeel dit in 4–6 balletjes en druk elk daarvan plat voor een koekvorm.
Schep voordat je gaat bakken een paar eetlepels polentameel op een bord en haal de koekjes daar doorheen om ze uit te laten drogen.
Doe 1 eetlepel olie in een pan en verwarm deze 1 minuut op hoog vuur.
Zet het vuur dan op matig en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
Dit zal zo’n 5 minuten duren, en wij bakken er twee tegelijk.
Snijd de tomaat en het avocadovruchtvlees in blokjes en hak de koriander grof.
Doe dit alles in een grote kom en voeg de resterende ingrediënten voor de salsa toe.
Meng alles goed.
Serveer de koekjes met een schepje salsa.