Ga terug
+ servings

[geen afbeelding] Maiskoekjes met avocadosalsa

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch
Porties 4 koekjes

Ingrediënten
  

  • 1 blikje maiskorrels 340 gram
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode chilipeper
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 8 eetlepels polentameel plus extra voor het wentelen
  • 1/2 limoensap
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olie

Voor de salsa:

  • 1 tomaat
  • 1 avocado
  • enkele takjes verse koriander
  • 1 limoensap
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel chilivlokken

Instructies
 

  • Giet de mais af en spoel de korrels grondig af.
  • Pel de knof­­look.
  • Verwijder het zaad van de rode peper en hak de peper fijn (laat het zaad zitten als je van scherp houdt), evenals de knoflook en de lente-ui.
  • Doe dit alles in een blender.
  • Voeg de overige ingrediënten voor de koekjes toe (be­­halve het extra polentameel en de olie) en schakel de blender een minuutje in, tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Verdeel dit in 4–6 balletjes en druk elk daarvan plat voor een koekvorm.
  • Schep voordat je gaat bakken een paar eetlepels polenta­meel op een bord en haal de koekjes daar doorheen om ze uit te laten drogen.
  • Doe 1 eetlepel olie in een pan en verwarm deze 1 minuut op hoog vuur.
  • Zet het vuur dan op matig en bak de koekjes aan beide kanten goudbruin.
  • Dit zal zo’n 5 minuten duren, en wij bakken er twee tegelijk.
  • Snijd de tomaat en het avocadovruchtvlees in blokjes en hak de koriander grof.
  • Doe dit alles in een grote kom en voeg de resterende ingrediënten voor de salsa toe.
  • Meng alles goed.
  • Serveer de koekjes met een schepje salsa.

Notities

TIP 
Serveer de koekjes met een schepje salsa.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!