Halveer de knoflookbol, leg hem op aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie.
Vouw het aluminiumfolie dicht en pof de bol zo’n drie kwartier op de BBQ.
Blancheer de bladselderij kort in kokend water. Giet hem af.
Doe de selderij samen met één gepofte knoflookteen in een hoge kom.
Schenk de olie erbij en pureer met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Zet hem apart en ga nu verder met de soep.
Schil de aardpeer en snijd deze in blokjes en snipper de ui.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui zo’n vijf minuten.
Voeg de aardpeer en twee uitgeperste, gepofte knoflooktenen toe en bak deze nog twee minuten mee.
Schenk de groentebouillon in de pan en breng hem aan de kook.
Zet het vuur laag en kook de aardpeer in een kwartiertje gaar.
Haal de soep van het vuur en pureer hem met de staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer voor het serveren nog een scheutje room door de soep en besprenkel hem met selderij-olie.
Lekker voor erbij: smeer een gepoft teentje knoflook uit op een geroosterd broodje en serveer bij de soep.