3elbalti kruidenmix*De samenstelling van deze specifieke balti kruidenmix kun je vinden in het boek Spice Wise Green. Het bestaat uit korianderzaad, knoflookpoeder, komijnzaad, kaneelpoeder, gemberpoeder, mierikswortelpoeder, venkelzaad, fenegriek, uienpoeder, zoet paprikapoeder, laurier, kurkuma, kruidnagel, zwarte peper.
100gramverse spinazie
100mlyoghurt
50mlkokosmelk
100mlBengaalse chutney
1lente-uiin ringetjes
Instructies
Snijd de uien in reepjes en bak ze gaar in olie.
Snijd de bloemkool in roosjes en de bleekselderij in stukjes.
Voeg de bloemkool, tomaten en bleekselderij toe.
Meng de kruidenmix erdoor en bak de groenten in 10 minuten beetgaar.
Voeg de helft van de yoghurt en alle kokosmelk toe en breng aan de kook.
Verwarm de spinazie ½ minuut mee tot hij geslonken is.
Serveer de baltigroenten met de rest van de yoghurt en de Bengaalse chutney. Strooi de lente-ui erover.
Notities
Bron
Spice Wise Green, Michel Hanssen, ISBN 9789082315226
€ 27,50
Fotocredits: Bart Nijs
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!