Ga terug
+ servings

[geen intro] Bietenburgers met komkommer en ingelegde rode ui

Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram bieten voorgekookt
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 el mosterd
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl citroensap
  • 150 gram havermeel
  • 1 rode ui
  • 1 sap citroen
  • ½ teen knoflook
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • dille
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Rasp de bietjes fijn.
  • Vermeng ze in een ruime kom met hüttenkäse, mosterd, gemberpoeder en citroensap.
  • Roer goed, daarna mag het havermeel erbij.
  • Vermeng alles opnieuw.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Schep een ruime el van de bietenmix in je gourmetpannetje en maak hier platte burgertjes van.
  • Dit kun je ook al een paar uur van tevoren doen.
  • Snijd de ui in flinterdunne ringetjes en laat ze vijftien minuten marineren in het citroensap.
  • Voeg een half teentje knoflook, peper en zout toe aan de yoghurt.
  • Maak met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Voeg hier eventueel een paar topjes dille aan toe en breng op smaak met peper, zout en olijfolie.
  • Bak het burgertje ongeveer drie minuten per kant, serveer met de komkommer, ingelegde ui en yoghurtdip.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!