Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten voor de crackers door elkaar.
Maak er een bergje van en vorm een kuiltje voor de boter en honing.
Kneed dit goed door elkaar en maak er een grote kuil in voor de melk.
Kneed opnieuw tot je een mooie stevige deegbal hebt.
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg flinterdun uit.
Snijd de crackers in de gewenst vorm en maat.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg je crackers erop.
Bestrooi ze nog even met gedroogde rozemarijn, peper en zout voordat ze de oven in verdwijnen.
Bak de crackers tien minuten tot de randjes bruin kleuren.
Verwijder de harde nerven van de boerenkool en scheur er ongelijke stukken van.
Verdeel de boerenkool over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, sesamzaad, chilipoeder en peper en zout.
Bak de boerenkoolbladeren in de oven tot ze lekker knapperig zijn.
Check regelmatig.
Dan door met de hummus: voeg alle ingrediënten (zonder de kapperappeltjes) samen en mix ze in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie, gladde pasta.
Leg er wat kapperappeltjes op ter garnering.
Die geven een lekker friszure smaak.
De bedoeling is dat je nu lekker met je cracker dipt in de hummus en ondertussen wat boerenkoolchips weg knabbelt.