Ga terug
+ servings

[geen intro] De (bijna) 100% groentepizza

Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Bodem

  • 1 el olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 50 gram mozzarella
  • 1 ei
  • 2 tl Italiaanse kruiden zoals oregano, rozemarijn en tijm
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zout

Topping

  • 1 pot auberginetapenade
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 125 gram verse geitenkaas
  • 75 gram rucola
  • peper

Extra nodig

  • bakpapier
  • schone theedoek
  • Keukenmachine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Vet een bakplaat in met olie.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze in een keukenmachine tot stukjes die zo groot zijn als rijstkorrels.
  • Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster tien minuten in de oven.
  • Schep hem daarna op een schone theedoek en draai deze dicht.
  • Knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  • Snijd de mozzarella fijn en klop het ei los.
  • Meng de bloemkool samen met het ei en de mozzarella.
  • Voeg de kruiden, fijngesneden knoflook en zout toe.
  • Kneed het goed door elkaar.
  • Verdeel het mengsel over de bakplaat en smeer het uit tot een grote cirkel.
  • Plaats tien minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal de bodem eruit.
  • Zet de oven een tandje hoger op 220ºC.
  • Smeer de bodem rijkelijk in met auberginetapenade en bak de bodem in tien minuten af.
  • Zet een grillpan op het vuur.
  • Snijd de courgette met een kaasschaaf in dunne plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Gril de plakken kort.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en verdeel de courgette samen met de gehalveerde tomaatjes over de pizza.
  • Schep er wat geitenkaas op en bestrooi met de rucola.
  • Besprenkel met extra olijfolie en wat peper.
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!