Zeef de bloem in een grote kom envoeg hier de gist, suiker en een snufje zout aan toe.
Giet de lauwe melk in de kom en roer dit samen met het ei goed door.
Roer tot slot de rozijnen er door heen.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Breng 200 g aardbeien met de suiker en het water al roerend aan de kook en laat ca. 10 min. op laag vuur doorkoken.
Pureer het mengsel, wrijf het door een zeef en laat het afkoelen.
Snij de overige aardbeien in partjes.
Klop de slagroom stijf en zet koel weg.
Roer het beslag nog een keer door.
Verwarm een koekenpan en smelt hierin wat boter.
Schep met een eetlepel (of ijsbolletjestang) drie hoopjes beslag in de koekenpan.
Bak ze op laag vuur gaar en ze aan beide kanten bruin zijn.
Ga door totdat het beslag op is.
Serveer de drie in de pan met de aardbeien, slagroom en aardbeiencoulis.
Garneer met wat muntblaadjes.
Met dit recept maak je ongeveer 12 pannenkoekjes.