Verwarm de oven voor op 200 graden.
Voeg de boerenkool, ui, knoflook, paprikapoeder en het citroensap samen in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
Voeg dan de gewelde kikkererwten toe.
Pulseer opnieuw in de keukenmachine tot het deeg samenhangend is.
Let op, ga niet te lang door: zorg dat de structuur behouden blijft.
Vorm met vochtige handen mooie ronde balletjes en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de falafel vijftien minuten.
Voor de frisheid serveer je er een salade bij.
Snijd hiervoor de rodekool ragfijn.
Doe de kool in een klein bakje en besprenkel hem met citroensap, olijfolie en wat peper en zout.
Dan door met de knoflooksaus: snijd de knoflook en ui fijn en meng dit met de yoghurt en een scheutje olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met pitabroodjes en waterkers.