Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
[geen intro] Gravad lax met bietensalade
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
48
minuten
min
Bereidingstijd
45
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
33
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Porties
4
personen
Ingrediënten
1x
2x
3x
Voor de gravad lax:
2
rode bieten
ongekookt
8
takjes
takjes dille
1
el
citroenrasp
4
jeneverbeskorrels
6
peperkorrels
3
el
zout
400
gram
zalm
Voor de bietensalade:
4
bieten
diverse kleuren
1
citroen
1
teen
knoflook
4
el
rodewijnazijn
peper en zout naar smaak
8
takjes
dille
4
takjes
peterselie
Extra nodig:
plasticfolie
Instructies
Gravad Lax:
Pureer twee bieten met dille, citroenrasp, jeneverbessen en peperkorrels tot een fijn mengsel.
Roer het zout erdoor.
Leg de zalm met de huid op een stuk plasticfolie.
Verdeel het bietenmengsel erover.
Wikkel de zalm strak in het folie.
Laat minimaal 48 uur in de koelkast marineren.
Let op, er gaat een fikse hoeveelheid zout in de marinade.
Dit eet je niet allemaal op, maar spoel je naderhand af.
Bietensalade:
Kook de overige bietjes in veertig minuten gaar.
Laat ze in het vocht afkoelen, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
Vermeng het citroensap met de rodewijnazijn.
Pers de knoflook en roer die door de dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de dille en peterselie grof.
Haal de zalm uit het folie.
Wrijf het mengsel van de zalm en spoel de vis goed met water af.
Dep voorzichtig droog.
Snijd de zalm in dunne plakken en verdeel samen met de bietensalade over de borden.
Strooi er de grofgesneden dille en peterselie over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!