Doe de eidooiers en citroensap in een grote glazen schaal.
Klop het met een garde tot een egale massa.
Doe de olijfolie en plantaardige olie samen in een kannetje.
Voeg nu al kloppend een paar druppels olie toe.
Klop tot alle olie goed is opgenomen.
Blijf kloppen terwijl je langzaam de rest van de olie bij het eimengsel schenkt.
Doe rustig aan, anders krijg je geen glad mengsel.
Proef en voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
Hak de dragon fijn.
Voeg de mosterd en dragon toe.
Je kunt de mayonaise maximaal een week bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Ga aan de slag met de frietjes.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Schil de knolselderij en winterpeen (zoete aardappel kan met schil, indien goed schoongemaakt) met een dunschiller en snijd ze in ‘frietvormen’.
Doe de frietjes in een kom, besprenkel met peper en een druppeltje olie.
Bestrooi ze nu met maïzena en schud ze goed door elkaar zodat er een dun laagje op de frietjes komt.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en strooi de frietjes hier over uit.
Zorg dat ze niet op elkaar liggen, anders worden ze niet goed knapperig.
Besprenkel ze met olie en bak ze knapperig in de oven in zo’n 25 minuten.