Ga terug

[geen intro] Knolselderijsoep met pastinaak

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soepen, Voorgerecht
Porties 0

Ingrediënten
  

  • 1/2 stuk knolselderij
  • 2 stuk winterpenen
  • 4 stuk pastinaken klein
  • 2 stuk bouillonblokjes
  • 2 takje tijm

Extra nodig

  • soeppan met deksel en staafmixer

Instructies
 

  • Schil de knolselderij en snij hem in grove blokken.
  • Was de winterpenen en de pastinaken, schil ze en snij ook deze in grove blokken.
  • Doe de groenten in een grote soeppan (met deksel) en voeg een bodempje water toe.
  • Breng aan de kook, voeg water met de bouillonblokjes toe en laat alles in ca. 20 min gaarkoken.
  • Pureer de soep vervolgens en voeg water toe totdat de gewenste dikte ontstaat.
  • Breng op smaak met tijm, zout en peper.
  • Garneer de soep met gebakken bacon, spekjes of croutons

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!