Ga terug
+ servings
Kokoscurry met zalm

[geen intro] Kokoscurry met zalm

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 krop paksoi
  • 300 gram peultjes
  • 4 stuks lente-uitje
  • 500 gram zalm vers
  • 320 gram zilvervliesrijst
  • 2 eetlepels eetlepels groene curry
  • 400 mililiter kokosmelk
  • 1 stuks limoen
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Snijd de paksoi in grove repen en houd het bladgroen apart.
  • Dop de peultjes.
  • Snijd de grote peulen een keer door.
  • De lente-ui mag in stukken van zo’n drie centimeter.
  • De zalm gaat in blokjes.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur, doe de olie in de pan en fruit de currypasta.
  • Voeg de peultjes en het witte gedeelte van de paksoi toe.
  • Giet de kokosmelk erbij en roer door.
  • Breng het tegen de kook aan en laat het even sudderen.
  • Voeg de zalmblokjes en wat paksoibladgroen toe, schep voorzichtig om en laat deze in vier minuten gaar worden.
  • Serveer de rijst met de curry en garneer met limoen en koriander.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!
Bestel direct in onze webshop »
Trefwoord gezonde recepten, gezondgerecht, makkelijk koken, makkelijke recepten, recept met rundvlees, recepten, snel recept, snelle en gezonde recepten, vegan recept, veganistisch, vegatarische recepten, vleesgerecht
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!