Ga terug
+ servings

[geen intro] Koolsalade met biet en walnoot

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Maaltijdsalade, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Salade

  • 3 bieten
  • 1 laurierblad
  • 1 halve rode kool
  • 1 halve witte kool
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 appel
  • 1 handje walnoten

Dressing

  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 tl honing
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Maak de bieten schoon en doe ze in een pan met koud water tot de bietjes net onderstaan.
  • Voeg het laurierblad en zout toe en breng aan de kook.
  • Kook de bietjes in ongeveer 50 minuten gaar (afhankelijk van de grootte).
  • Test of de bieten zacht genoeg zijn met een mesje.
  • Snijd de rode en witte kool ragfijn op een mandoline of met een scherp mes.
  • Was de appel en bleekselderij en snijd in dunne reepjes.
  • Laat de bietjes iets afkoelen en snijd ook hiervan dunne reepjes.
  • Doe alle groenten in een ruime kom en breng op smaak met peper en zout.
  • Voor de dressing: meng de wittewijnazijn en de honing, voeg de olijfolie toe en meng goed door.
  • Meng de dressing door de salade en verdeel de walnoten erover.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Twentyten

Food spreekt voor zich. Althans, als je het goed doet. Dat gaat altijd over lekker, en over beeld van topkwaliteit. Hoe ziet het er het allerlekkerst uit? Twentyten denkt in food en vaart daarbij op gevoel, ervaring én intuïtie. Twentyten willen merken in food laten schitteren door zichzelf te laten zijn, voor elk merk een eigen identiteit te ontwikkelen. Een visuele identiteit waarmee we met ons team van fotografen, foodstylisten, beeldbewerkers en producers inspireren en verwonderen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!