Gang Borrel en aperitief, Tussendoortjes, Voorgerecht
Porties 4personen
Ingrediënten
1bakjeMaza Hoemoes
1zakLibanees brood
400gkikkererwten uit blik
100gkruidige tomatensaus
½komkommer
1handsnoeptomaatjes
Za'atar Kruiden
Zout
Voor de garnering:
peterselie
olijven
granaatappelpitjes
Instructies
Laat de kikkererwten uitlekken en warm deze op in een pannetje, samen met de kruidige tomatensaus.
Knip het Libanese brood in kleine stukjes en frituur de stukjes of bak deze in de oven tot knapperig. Meng de knapperige stukjes brood met wat za'atar kruiden en zout.
Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes.
Smeer het volledige bakje hoemoes uit over een bord. Leg hierop de kikkererwten en de knapperige stukjes brood. Garneer met de komkommer, tomaatjes, wat peterselie, olijven en granaatappelpitjes.
Notities
Maza maakt in Zaandam mediterrane delicatessen volgens authentieke recepten en bereidingswijze. Haar assortiment is inmiddels uitgebreid met vele soorten en smaken. Vegetarisch, halal en de meeste zelfs veganistisch en koosjer en altijd met ingrediënten, kruiden en specerijen van de beste kwaliteit. Om zo te eten, maar ook heerlijk om mee te koken.