Snijd de knoflook en ui fijn.
Haal de zaadjes uit de rode peper, snipper hem fijn.
Fruit de ui, de helft van de knoflook en de rode peper in wat olie.
Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.
Voeg de gepelde tomaten toe.
Prak de tomaten fijn en laat het geheel dertig minuten zachtjes koken tot saus.
Hak de takjes peterselie fijn.
Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peterselie.
Breng op smaak met zout en peper.
Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter.
Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in een kwartiertje gaar sudderen.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.
Lekker met een frisse groene salade erbij.