Ga terug
+ servings
Spaanse gehaktballetjes

[geen intro] Olé! 4 Pittige gehaktballetjes - Spaanse stijl

Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 6 takjes platte peterselie
  • 250 gram gehakt half om half
  • 300 gram rijst zilvervlies
  • 600 gram spinazie
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • olijfolie en boter om te bakken
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de knoflook en ui fijn.
  • Haal de zaadjes uit de rode peper, snipper hem fijn.
  • Fruit de ui, de helft van de knoflook en de rode peper in wat olie.
  • Roer de paprikapoeder door het mengsel en bak een paar seconden mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe.
  • Prak de tomaten fijn en laat het geheel dertig minuten zachtjes koken tot saus.
  • Hak de takjes peterselie fijn.
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel en peterselie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Draai het gehakt tot balletjes en bak ze bruin in wat olie met boter.
  • Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze zachtjes in een kwartiertje gaar sudderen.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Roerbak de spinazie met de overige knoflook tot het geslonken is en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rijst met de spinazie en balletjes in tomatensaus.
  • Lekker met een frisse groene salade erbij.

Notities

¡kook!

NIEUW! ¡kook!, hét kookboek dat kennis over de werking van voeding en voedingsstoffen verbindt met het enige wat ertoe doet: lekker!

Bestel direct in onze webshop »

Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!