Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de rabarber en snijd in kleine blokjes van circa 2 cm bij 2 cm, meng goed met het suiker en zet apart.
Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en meng goed door.
Snijd de boter in stukjes en voeg bij het zelfrijzend bakmeel.
Snijd met twee messen de boter heel fijn en kneed de boter op het laatst goed door het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de suiker toe.
Klop het ei los samen met de melk en voeg bij het zelfrijzend bakmeel.
Houd ¼ van het eimengsel apart voor het bestrijken van de scones.
Voeg de gesneden rabarber toe en kneed alles tot een net samenhangend deeg, zo blijft het luchtig.
Vorm een platte cirkel van circa 4 cm hoog en snijd in 8 gelijke stukken.
Verdeel de stukken over een met bakpapier bekleden bakplaat en bestrijk met het ei-melk mengsel.
Bak de scones in circa 25 minuten.